Nieuws

Ben jij als adviseur/woordvoerder een haas, hyena of havik?

In de meeste gemeenten is een nieuw college van B en W van start gegaan. Een belangrijk moment voor communicatieadviseurs, want hoe maak je een vliegende start met je nieuwe bestuurder(s)? Hoe kun je hem (of haar) helpen echt verschil te maken in de komende vier jaar? Daarover gingen we met zo’n 80 vakgenoten in gesprek tijdens de Beckpacksessie op 7 juli.

Bekijken

Beckers vliegen in als procesbegeleiders

Gemeente Maashorst hield woensdag 6 juli een tussentijdse evaluatie rond de tijdelijke crisisnoodopvang voor asielzoekers in de gemeente. Een aantal Beckers werd voor deze bijeenkomst ‘ingevlogen’ als procesbegeleiders om de feedback van omwonenden op te halen.

Bekijken

Camera op je snufferd tijdens Beckademy

Vrijdagmiddag… na best een drukke week fijn om even ‘relaxed’ met de collega’s wat kennis en ervaring uit te wisselen, denk je… Krijg je bij binnenkomst zomaar een camera en microfoon voor je snufferd en een spervuur aan lastige vragen over je opdrachtgever. Red je daar maar eens uit!

Bekijken

Een bijzondere opdracht…

In april 2022 ontving Beck Communicatie een bijzonder telefoontje van de griffier van de gemeente Oirschot: of we konden helpen bij het schrijven van een coalitieakkoord? Daar had Evelyn Reynen wel oren naar!

Bekijken

Kickstart voor het nieuwe college

De stemmen zijn geteld, in de meeste gemeenten staan de komende weken in het teken van de coalitie-onderhandelingen. Voor communicatie-, bestuurs- en beleidsadviseurs is dat een best spannende tijd: wie worden de nieuwe bestuurders met wie zij de komende vier jaar mogen samenwerken? Waarin willen die vooral het verschil gaan maken? Welke beloften doen zij in het coalitieakkoord? En hoe kun jij als adviseur je bestuurders daarbij het beste helpen? De – voor adviseurs vaak wat luwere – periode van onderhandelen is een uitgelezen kans om met je collega’s stil te staan bij de vraag: hoe geven we ons nieuwe college straks een kickstart? Steeds vaker schakelen gemeenten Beck Communicatie in om hen daarbij te helpen. Een methodiek die we daarbij bijvoorbeeld graag inzetten is Factor B (Bestuur).

Bekijken