Participatie en projectcommunicatie

Wij helpen u met het ontwerpen van een zorgvuldig participatietraject én met de uitvoering ervan. Maar u kunt ook bij ons terecht als u ‘extra handjes’ voor uw project kunt gebruiken.

Neem contact op

Participatietrajecten en omgevingsdialoog

De bestuurlijke agenda wordt gedomineerd door grote thema’s die nogal eens vragen om zorgvuldige participatietrajecten en de daarmee samenhangende, noodzakelijke projectcommunicatie. De energietransitie, de opvang van vluchtelingen, een gebiedsontwikkeling, een nieuwe wijk of uitbreiding van een bedrijventerrein. Zomaar wat voorbeelden van thema’s die grote impact hebben op de leefomgeving van mensen. Plannen die gedoemd zijn te mislukken als niet vanaf het begin over communicatie is nagedacht.

Wij helpen (project)organisaties bij het zorgvuldig analyseren van de omgeving en de dilemma’s die er spelen, stellen een heldere strategie en praktische aanpak op en organiseren in samenspraak met de opdrachtgever de omgevingsdialoog. Dat vraagt altijd maatwerk! Dit doen we het liefst als volwaardig lid van het projectteam – in huis bij de opdrachtgever of vanuit ons eigen kantoor – zodat we weten wat er speelt en ook goed aangehaakt zijn op kansen, risico’s en eventuele gevoeligheden rond het project.

Projectcommunicatie en piekwerkzaamheden

Projectcommunicatie kenmerkt zich soms door pieken en dalen: een aantal weken lang is het topdrukte rond een grote mijlpaal. Daarna is het om communicatief vlak weer een tijd lang rustig in het project. Wij snappen dat zo’n type opdracht zich niet altijd laat passen in een inhuurvraag voor een vast aantal uren per week. Daarvoor hebben wij een projectbureau: een flexibel team van eigen mensen – een mix van senior en junior adviseurs,  die wanneer nodig snel kunnen bijspringen met advies en uitvoering in tijdelijke en piekwerkzaamheden.

 

“Onze inwoners waren niet alleen goed geïnformeerd maar dachten ook mee, daardoor kon de raad instemmen met de plannen”

Beck Communicatie

Ondersteuning nodig bij een project of participatietraject? Stuur een mail naar Eline Philips of Evelyn Reynen of bel (0492) 255 210.