Galjaardprijs voor ‘Brabant onder de Radar’

Galjaardprijs voor ‘Brabant onder de Radar’

Tijdens de PubCom op donderdag 3 november 2022 bekroonde Beroepsvereniging Logeion de meest inspirerende pubiekscommunicatie weer met de Galjaardprijs. Deze prijs wordt al 22 jaar lang ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie, breder dan alleen overheidscommunicatie.

Een van de vijf finalisten was een Brabants initiatief: de serie ‘Brabant onder de Radar’. Dit project is op initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met partners ontwikkeld als onderdeel van de integrale aanpak van ondermijnende (drugs)criminaliteit in onze provincie. Becker Marloes van Nistelrooij zat vanuit haar opdracht bij Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland in het redactieteam van de serie. Het publiek koos met 851 stemmen voor dit project als de winnaar van de publieksprijs! Met 36% van de stemmen sleepte dit mooie project de prijs in de wacht. Marloes is trots: “De prijs is een kroon op de samenwerking rondom dit initiatief! We hebben Brabantse gemeenten en veiligheidspartners samengebracht en laten zien hoe er in onze provincie wordt samengewerkt voor onze veiligheid. Kijkers worden aan het denken gezet over wat ze hieraan ook zelf kunnen bijdragen.”

Met meer dan 380.000 unieke kijkers bereikte de serie zowel off- als online een diverse doelgroep. In zeven afleveringen komen onderwerpen als synthetische drugs, witwassen, intimidatie en bedreiging en drugsafval dumpingen aan bod. Met ruim 2.945.800 views van social media berichten vanuit verschillende partners zoals politie en gemeenten is het onderwerp veel besproken en dat was nou precies de bedoeling. Ook steeg het aantal meldingen van signalen van ondermijnende criminaliteit bij bij Meld Misdaad Anoniem.

Serie gemist?

Eerder dit jaar is de zevendelige serie uitgezonden op Omroep Brabant. ‘Brabant onder de Radar’ is in het najaar van 2022 elke donderdag op Omroep Brabant in de herhaling te zien. Online is de serie hier te bekijken.

Hoe de Galjaardprijs aan zijn naam komt

De Galjaardprijs is vernoemd naar Chiel Galjaard; een van de oprichters van de Vereniging voor Overheidscommunicatie, een voorloper van Logeion. Galjaard was hoofd Voorlichting van de gemeente Den Haag, maar vooral opleider.

Beck Communicatie